(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

dijous, 10 de maig del 2012

26è MKC de la temporada:
Les estrenes dels Multicines La Vailet,
Josep Roig i Pallerola, director del Club d'excursionisme de Sant Vicenç
i el 100 aniversari dels Estudis Universal



A la primera part del 97è Més que cinema de Ràdio Sant Vicenç, els nostres companys Jaume Chavarria i Rafa G. Gamboa van estar xerrant animosament amb Josep Roig i Pallerola, director del Club d'excursionisme de Sant Vicenç dels Horts, ja que el 5è cinefòrum enVOltats de cinema, que es realitzarà el proper 30 de maig a les 6 de la tarda a la biblioteca versarà sobre l'alpinisme.

La pel·lícula que podrem veure tots serà Més enllà de les Cims (Au-delà des cimes) de Rémy Tézier, un bellíssim i emotiu poema visual en forma de documental consagrat a Catherine Destivelle, en què la gran escaladora i alpinista francesa aconsegueix transmetre'ns d'una manera netament genuina la seva passió per la vida i la muntanya. Un viatge iniciàtic i intimista d'una bellesa aclaparadora. El fil conductor de la cinta és tan simple com efectiu: Catherine condueix a alguns dels seus éssers més estimats a la conquesta dels cims mítiques del massís del Mont Blanc. Pauline, la seva antiga alumna, a qui ajudarà a superar la dificilíssima cara est del Gran Capuchino; Claire, la seva germana petita, amb qui aconseguirà l'afiladíssima cimera de l'Agulla de Grépon, o els seus amics Lothar i Gaby, que redescobriran després d'una impressionant ascensió glacera, el sorprenent esplendor dels Alps des de la Agulla Verda. Els moviments vertiginosos de la càmera en la vertical de les parets de granit, o els primers plans sobre aquestes mans resumides i ferides pel fred que busquen a les palpentes la longitud d'una fissura buscant una presa segura, expliquen plenament aquesta sorprenent passió per la muntanya.



Rafa, al seu torn, a la secció de Casa Hobby, ens ha presentar la pel·lícula Duel de profunditats (Mother Lode). A la frontera de Canadà, una avioneta intenta aterrar en un llac per buscar or a la muntanya, però s'estavella. Quan els seus amics van a buscar-la, es topen amb un estrany muntanyenc del lloc, obsessionat amb el seu tresor, que té amagat. Boig d'egoisme, farà la vida impossible als visitants fins a convertir la recerca en un autèntic infern.



Després d'acomiadar en Josep abordem les estrenes dels Multicines La Vailet. Aquesta setmana podrem gaudir de les següents novetats: El exótico Hotel Marigol, Shame i The wish fish.

L'estrena absoluta de la setmana serà Sombras Tenebrosas.



Un altre tema que tractem va ser el del 100 aniversari dels Estudis Universal.


Bon profit de ràdio i de cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada