(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

diumenge, 22 d’abril del 2012

23è MKC de la temporada:
Les estrenes dels Multicines La Vailet,
L'equip al complet parlant sobre cinema i educació.

Al 94è Més que cinema de Ràdio Sant Vicenç...



...l'habitual repàs de la cartellera de Multicines La Vailet, l'hem fet l'equip al completo.El estrena absoluta ha estat la pel·lícula "Els jocs de la fam" i un altre estrena que se'ns va oblidar parlar sobre el és la pel·lícula "Tots els dies de la meva vida ".

Com sempre us deixem els tràilers d'aquests films perquè us feu una idea sobre el que podeu gaudir als cinemes de Sant Vicenç dels Horts.





A la segona part del programa Francesc Aguilar, Imma Soler, Jaume Chavarría, Rafa G. i Mariola Martinez hem parlat sobre diverses pel·lícules que versen sobre l'educació, ja que aquest és el tema que com sabeu es tractarà en el quart cinefòrum EnVOltas, que se celebrarà el proper dia 25 d'abril a les 6 de la tarda a la Biblioteca municipal Les Voltes, dia en què podrem visionar la pel·lícula "la Classe".

Algunes de les que hem esmentat han estat:

- "El col·legial" (College, 1927, James W. Horne).
- "La cinta blanca" (La cinta blanca, 2009, Michael Haneke). De la qual Jaume Chavarría comentar que era un exemple dels valors equivocats.
- "La llengua de les papallones" (1999, Jose Luis Cuerda) i la Imma ens va fer un curiós paral · lelisme amb Pa Negre.
- "El miracle d'Ana Sullivan" (The Miracle Worker, 1962, Arthur Penn)

Gairebé en finalitzar el programa però no per això menys important nostre amic i company Rafa Gamboa ens va parlar de dos interessants i curioses pel · lícules que podem trobar a Casa Hobby.

Aquests films són:

- Class of 1984(Lester, 1982): Classe de 1984 evoca un futur proper on els joves punk tenen més barreres, pensem en La taronja mecànica, Escape from New York i moltes altres pel·lícules de la dècada de 1970 que expressen temors similars. Però no és sobretot una pel·lícula de l'ensenyament de l'ansietat, que en alguns aspectes fins i tot va caure just (uns anys més tard, moltes escoles secundàries nord-americans estaven equipats amb detectors de metalls en realitat a l'entrada). Classe de 1984 és una de les primeres pel·lícules d'aquest tipus (el segueixen El substitut, Battle Royale i moltes altres) una estrena de pel·lícula de culte, i això li va fer Tous ces films, totes aquestes pel·lícules, i l'acció de la Classe de 1984, perdrà la part polèmica d'explotar el "potencial" pel·lícula d'acció!. la pel·lícula també es fa ressò de Blackboard Jungle, una de les primeres pel·lícules sobre la violència en el sistema educatiu.



- Akira (アキラ?) és un Manga en el qual també es basa la pel·lícula homònima d'animació japonesa. Ambdues obres van tenir un reconeixement instantani com clàssics dins dels seus respectius gèneres. El Manga, de més de dos mil pàgines, va ser escrit i dibuixat per Katsuhiro Otomo entre els anys 1982 i 1993 obtenint un èxit significatiu al Japó ia la resta del món. Premiada amb el Premi Kodansha al millor manga el 1984 en la categoria general (一般 部门).

El llargmetratge es separa de la línia argumental del manga per causes clares: la pel · lícula va ser estrenada cinc anys abans de la conclusió del màniga. Akira s'ambienta a la ciutat futurista de Neo-Tòquio, representada amb profund detall en la pel · lícula d'animació (es van invertir prop de set milions de dòlars només en els decorats).



Com podreu escoltar tantes vegades com vulgueu ens ha quedat un MKC molt xulo. I ja queden menys per al volum 100.

Bon profit de ràdio i de cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada