(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

dijous, 29 de març del 2012

21è MKC de la temporada:
Les estrenes dels Multicines La Vailet,
Pel·lícules reivindicatives i serveis mínims sense connexió amb InfilMtrats

El 92è Més que cinema de Ràdio Sant Vicenç...



...en aquesta edició del programa MKC, que ha coincidit amb la Vaga General, i amb serveis mínims, ja que els InfilMtrats de Montcada Vaga no realitzaven programa, exercint el dret a Vaga, hem estat en l'estudi Francesc Aguilar, Jaume Chavarría, Rafa G , Mariola Martínez i al telèfon Imma Soler.

Comentem les estrenes que arribaven a Multicines La Vailet, en els quals podeu veure ni més ni menys que tres estrenes absolutes com són: Lorax, a la recerca de la Trúfula perduda, REC3 i Ira de Titanes. A més també estrena a les sales de Sant Vicenç dels Horts la pel•lícula Tan forta i tan a prop.

Després dels comentaris sobre les estrenes, durant els quals Imma Soler proposava algunes idees per a la propera gravació de REC, tots junts abastem àmpliament diverses pel • lícules reivindicatives en què Jaume Chavarría destacava El acorazado Potemkin (en ruso: Броненосец Потёмкин),no només el seu argument reivindicatiu sinó la magistral banda sonora d'aquesta pel•lícula muda, de la qual es va encarregar Edmund Meisel el qual en un període de 12 dies a causa d'una tardana aprovació per causa de la censura imposada, el que es va reflectir en llargues repeticions de diverses parts de la composició a fi de completar l'obra per una orquestra de saló composta per flauta, trompeta, trombó, percussions i cordes. Mark-Andreas Schlingensiepen va depurar l'obra per al piano en la versió actual del film.



Una altra de les pel•lícules que comentem àmpliament va ser Cradle Will Rock aquí coneguda com A baix el teló, pel•lícula nord-americana de 1999, escrita i dirigida per Tim Robbins. Es va estrenar el 18 de maig de 1999 al Festival de Cannes. Al Festival de Cinema de Sitges va rebre el premi Gran Angular a la millor pel•lícula i al millor director.



En fi un programa intens i que us recomanem tornar a escoltar totes les vegades que vulgueu.

Bon profit de ràdio i de cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada