(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

diumenge, 31 de gener del 2010

Majoria d'edat... El 18è MKC!



Aquest MKC no hi ha qui el pari. Està, en efecte, en continu moviment: entren i surten col·laboradors, tothom té ganes de participar però no sempre pot fer-ho. Aquesta setmana hem estat Alícia Mendo, Francesc Aguilar, Jaume Vidal i Mariola Martínez presentant-vos les estrenes...

[... Però abans, és clar!, la banda sonora d'avui ha estat la de la pel·lícula Magnòlia, que també ha estat protagonista dels Clàssics. Aimee Mann (que es déu dir /eimi/ i no /aimé/, com sentireu tota l'estona al llarg del programa) i Jon Brion. I també Supertramp, que hem deixat la cançó tallada:

]
Ara sí... Les estrenes!



El Tema Estrella del programa d'avui: l'actor Philiph Seymour Hoffman. David Muntané, Francesc Aguilar, Jaume Vidal, Rosa Mª Alcalá i Xesco Ramos us parlem de la seva vida i la seva filmografia, perquè serveixi d'introducció.

I a la secció de Crítiques històriques,el nostre Jaume Vidal ens ha parlat sobre "La duda (The Doubt, 2008)".


Tant els Diàlegs de cinema, secció elaborada i dirigida per Mariola Martínez; com L'Alícia a través del mirall, amb l'Alícia Mendo, parlem sobre "Nadie es perfecto (Flawless, 1999)":



Un nou col·laborador, Abel Fernández, del bloc Toxic Vision, juntament amb Albert Rodríguez, Francesc Aguilar, Jaume Vidal i Luis Rueda (ha tornat entre nosaltres!) hem parlat d'"Magnolia(1999)", també amb el nostre actor protagonista d'avui.

diumenge, 24 de gener del 2010

Com passen les setmanes... El 17è MKC!


Ja podeu tornar a sentir tranquil·lament el 17è MKC de la temporada... Amb Bernardo Bertolucci com a convidat especial!

Potser us imagineu amb què hem començat el programa... Doncs sí, amb les estrenes!

Però no! Primer us parlem de la banda sonora del programa d'aquesta setmana. Ni més ni menys que Ennio Morricone entre nosaltres, amb un reguitzell impressionant de peces absolutament reconeixibles del cinema dels quaranta últims anys. Contempleu al maestro en acció:


Vinga va! Les estrenes...


A la secció de Crítiques històriques, Jaume Vidal ens ha parlat d'una altra obra magna del mateix director, en aquest cas "Novecento (Novecento, 1976)". Us presentem els 10 primers minuts dels 320 que dura de pel·lícula:


Els Diàlegs de cinema, secció elaborada i dirigida per Mariola Martínez sobre "El último tango en París (Last Tango in Paris, 1972)". Ací teniu l'únic resum fotogràfic que circula arreu:


L'apunt musical i cinèfil va a carrec, un cop més, de Jaume Chavarria, qui ens ha completat la informació que teniem sobre Novecento i ens ha explicat com queda de bé la següent ària de Verdi a una escena molt concreta de la pel·lícula:


I hem acabat el programa amb la segona part dedicada al cinema mexicà... Gràcies Nani, per la teva secció que ens aporta tants matisos!

Bon profit de cinema!

diumenge, 17 de gener del 2010

Torna l'MKC... Ja anem pel 16è!


Una setmana més amb tots vosaltres, presentant-vos un altre MKC trufat (mmmmm...) de continguts diversos i amb una plèiade de col·laboradors amb vocació informàtiva i lúdica alhora... Comencem!

Que quin és el començament del programa? Les estrenes, és clar...

Però abans de l'estrenes (com sempre, oi?), la BSO del programa d'aquesta setmana. Com que parlem molt de la Kim Novak, tenim de fons per a les presentacions la música de Pal Joey, un musical teatral i cinematogràfic amb música i lletres dels mítics Rodgers&Hart.

I ara sí, com sempre, les estrenes de divendres passat:


A la secció de Crítiques històriques, Jaume Vidal ens parla d'"El jove Törless (Der junge Törless, 1966)". Aquí teniu una escena del film:


Kim Novak, clar que sí!, és la protagonista de l'Espai Temàtic d'avui. Hem repassat la seva biografia i la seva filmografia, amb uns quants films d'una categoria enorme, sobretot "Vertigen o D'entre els morts (Vertigo, 1958)"...


... i "Picnic (Picnic, 1955)"!


I per acabar (last but not least), l'espai sobre cinema latinoamericà de Nanny, la primera part sobre El cinema a Mèxico. Molt, però que molt interessant...

L'MKC atacarà de nou, la setmana vinent, amb uns espais específicament dedicats al director italià Bernardo Bertolucci... Prepareu-vos!

Bon profit de cinema!

diumenge, 10 de gener del 2010

15è MKC... El segon de l'any 2010!


Tornem a la normalitat, després del programa especial (molt especial!) del dia 3.

Us presentem, primer de tot, les estrenes...

Però no! Primer us hem d'explicar quina és la banda sonora de la setmana: "El gran Lebowski (The Big Lebowkski, 1999)", composada i seleccionada pel Carter Burwell, habitual dels films dels germans Coen, que han estrenat pel·li aquesta setmana.

Precisament... Ara sí! Aquí teniu les estrenes de divendres passat:


"La llista de Schindler (Schindler's List, 1993)" és la protagonista de la secció de Crítiques històriques de Jaume Vidal. Aquí teniu un resum:


I als Diàlegs de cinema, elaborats i dirigits per Mariola Martínez, una altra fita del cinema de ficció històrica: "Forrest Gump (Forrest Gump, 1994)".


Un nou Clàssic del nou mil·leni ens porta la pel·lícula "No és país para viejos (No country for olf men, 2007)", que aquí sota teniu resumida en imatges:


I... Atenció! Nathalie Nanny Rameaux, com a nova col·laboradora de luxe, ens presenta la seva secció sobre cinema latinoamericà. Com a carta de presentació de Nanny, ella mateixa ens explica que va treballar al Festival de Cartagena de Índies en tasques de relacions amb la premsa i de producció del festival.

Si us ha agradat el programa i/o l'entrada d'aquest bloc (... o no!), feu-nos-s'ho saber amb els vostres comentaris.

Fins el programa vinent... Bon profit de cinema!

dimarts, 5 de gener del 2010

Programa especialissim... El 14è MKC!


No us perdeu el primer programa de l'any 2010... Mariola Martínez, responsable de la secció de Diàlegs de cinema, ens presenta als col·laboradors més joves de l'MKC, en el començament més original, esbojarrat i metalingüístic de la radiodifusió mundial!!! Donem la benvinguda a l'MKC a Javier, Maite i Ricardo... Els germans Aragón Aguilar!

Jaume Vidal i Francesc Aguilar han establert una fructífera dialèctica sobre dos estils diferents de fer cinema... I programes de ràdio sobre cinema... Més metallenguatge!

D'Stanley Kubrick n'hem parlat, com estava previst (i de cinema gore també, a partir de "El resplandor (The Shining, 1980)", de l'esmentat director), però trobarem una altra ocasió dins d'aquesta primera temporada, per tal que tots els col·laboradors puguin dir la seva.

A part de sentir el programa, per tal que us informeu i us entrentigueu, a parts iguals, aquí teniu les estrenes de la setmana. Si cliqueu a sobre de les imatges, gairebé sempre trobareu detalls sobre les pel·lícules... Com no!


Feliç any nou i bon profit de cinema!