(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Primer MKC... De la segona temporada!


Descarrega-te'l

Hem tornat de vacances! Després de tres mesos d'absència, torna l'MKC al dial de Ràdio Sant Vicenç... I als portals d'internet, és clar!

Tenim novetats, però us les anirem presentant poc a poc, no fos cas que us agafés vertigen. De moment, en aquest primer programa del retrobament tenim seccions ja conegudes per tots vosaltres, amb col·laboradors que ja són imprescindibles en aquest espai de ràdio i cinema.

Comencem, com sempre, per la secció de Rafaelo R., que vé en plena forma després de tot aquest temps, i que ens ha preparat un díptic d'espais amb les 10 pel·lícules més significatives, segons el seu criteri, del cinema de terror - subgènere psycokillers. No us perdeu la seva selecció, ni els seus comentaris apassionats i ben fonamentats. La number ten? Friday the 13th... Viernes 13, pels amics:



A continuació, la veu càlida i sensual d'Andrea Ribes, amb un separador dels que fan escola, tot i fent de solució de continuïtat per la secció de Rafaelo G., qui ha fet possible que parlem amb Diego López, responsable del fanzine i les projeccions d'El buque maldito, i recentment nomenat director de la secció Brigadoon de la 43a edició del Festival de Sitges. Diego és un veritable coneisseur del cinema de terror i fantàstic, així que parlar amb ell d'aquests temes és una immersió de primera mà a territoris que pocs dominen com ell... Quedareu impressionats!

I, llavors, hem donat pas a la saviesa inesgotable del nostre expert en bandes sonores: Jaume Chavarría, incansable investigador de tots els matitsos possibles de la música aplicada a la millora de la imatge filmada. En aquest primer MKC de la segona temporada, Jaume ens compara dos biopics
ben diferents, dedicats a compositors ben diversos: Amadeus i Copying Beethoven... Per tornar a veure les pel·lícules, i apreciar la riquesa de matitsos que ens dóna el registre sonor de cada film!



Per si fos poc, encara hem tingut temps d'iniciar la temporada dels espais temàtics, amb un tema plantejat amb interrogant: Existeix un cinema feminista?. Jaume Vidal, Xesco Ramos, Rosa Mª Alcalà, Joan Morros i Francesc Aguilar es plantegen aquest interrogant i ho contesten, com si no!, amb un punt de vista polièdric.

Tot això trobareu en aquest 39è MKC, que també és el primer de la segona temporada... A Ràdio Sant Vicenç, és clar!

Bon profit de cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada