(MKC és un programa del grup Panorames de cinema)


Escolta'ns en directe!

dilluns, 21 de desembre del 2009

El 13è MKC... L'últim de l'any!


Ja hem perdut el compte dels col·laboradors... Se'ns han afegit Carme Nebot, David Amador i Nathalie (qui s'encarregarà, a partir del gener, d'una secció de cinema latinoamericà!). Ah! Pot formar part del programe tothom que vulgui...

Endevineu per on hem començat parlant avui?... Sí! Per les estrenes:


Amb la peculiaritat de l'estrena conjunta d'un curt de Pere Portabella i l'últim llarg del nostre director centenari en actiu preferit: Manoel de Oliveira.

A La secció de l'avi, Jaume Vidal ens ha parlat de Lilith, l'últim llargmetratge dirigit per un dels cineastes més interessants de la generació afectada pel maccarthisme: Robert Rossen. Aquí teniu el començament de la pel·li en qüestió perquè us quedeu amb les ganes de veure-la sencera:



En la seva tercera intervenció al Més que cinema de Jaume Chavarria, ens ha explicat més detalls de la música de Max Steiner, concretament en la banda sonora de "Casablanca (Casablanca, 1942)". Aquí sota teniu l'audio que hem utilitzat per il·lustrar les seves explicacions:



L'últim espai de l'any de Clàssics del nou mil·leni l'hem dedicat a parlar de "Monstres S.A. (Monsters, Inc.; 2001)", una de les propostes més dinàmiques i novetoses d'aquesta fàbrica incansable de somnis animats que és Pixar.



Per acabar el programa d'avui, el David ens ha presentat, amb humor i maestria, la cinematografia de l'Emma Suarez, actriu sensual i expressiva com poques. Joan Morros, Jaume Vidal, Xesco Ramos, Carme Nebot i Francesc Aguilar el secundem amb les nostres opinions i reflexions sobre la seva filmografia. A sota d'aquestes línies podeu veure el resum de la pel·lícula on realitza una de les seves interpretacions més intenses:



Amb un final en el que agraïm a col·laboradors i entitats el seu suport a aquesta iniciativa de programa de cinema a Ràdio Sant Vicenç, hem finalitzat un any importantíssim en les nostres vides... L'any en el que ha nascut l'MKC (Més que cinema, és clar!)

Bones festes i bon profit de cinema!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada